Anticonceptie op maat Van puberteit tot overgang

 

Anticonceptie op maat
Van puberteit tot overgang

Het positief kunnen beleven van seksualiteit is voor de meeste vrouwen en mannen een belangrijk aspect van het leven dat bijdraagt aan de kwaliteit ervan. Het niet ontstaan van een zwangerschap — als die ook niet wordt gewenst — is voor een positieve seksualiteitsbeleving een belangrijke voorwaarde.

dr. R.J.C.M Beerthuizen

Goede anticonceptiehulpverlening betekent vooral het bieden van relevante informatie. Informatie die het mogelijk maakt om exact die vorm van anticonceptie te kiezen die het beste past bij de levensfase en levensstijl van de individuele gebruik(st)er. Binnen het gevarieerde — en nog altijd toenemende — aanbod van prikken, pillen, pleisters, ringen en spiralen is het steeds lastiger om een weloverwogen keuze te maken. Toch kent iedere methode van anticonceptie haar eigen voor- en nadelen, waardoor ‘anticonceptie op maat’ meer dan ooit mogelijk is. Anticonceptie op maat is een actueel en compleet handboek over anticonceptiemiddelen. Het boek geeft hoogwaardige en toegankelijke informatie voor diverse hulpverleners, zoals artsen, medisch specialisten, verloskundigen en nurse practitioners. Ook is Anticonceptie op maat zonder meer aan te bevelen aan de geïnteresseerde, kritische gebruiker van anticonceptiemiddelen.

 

  • Vijfde druk, 2019 

  • Aantal pagina's: 235

  • ISBN: 9789492467157

  • prijs: € 44,99

De vijfde druk van Anticonceptie op maat is een compleet en wederom geactualiseerd handboek over anticonceptiemiddelen. Sinds de vorige druk uit 2010 is de anticonceptie supermarkt o.a. uitgebreid met een nieuwe pil met een natuurlijk oestrogeen, een verbeterde inserter voor het hormoonspiraal, een hormoonspiraal speciaal voor nulli's, een nieuwe laaggedoseerde anticonceptiepleister en een verbeterde toepassing van de natuurlijke family-planningmethode: Sensiplan. Ook zijn de keuzemogelijkheden voor intrauteriene niet hormonale anticonceptie uitgebreid met de Flexi-T 300D en de 3-dimensionale koperballetjes: de Ballerine. De recent gewijzigde instructies voor de insertie van Implanon NXT zijn eveneens uitgebreid beschreven. Bij het anticonceptieconsult wordt de aanzienlijk grotere effectiviteit van langwerkende middelen vergeleken met kortwerkende middelen. Tevens wordt aandacht besteed aan de onveiligheid van de pil bij een stopweek van 7 dagen!  Het boek geeft hoogwaardige en toegankelijke informatie voor diverse hulpverleners, zoals artsen, medisch specialisten, verloskundigen en nurse practitioners en biedt voor de praktijk aanzienlijk meer houvast dan bestaande gesimplificeerde richtlijnen. Ook is Anticonceptie op maat zonder meer aan te bevelen aan de geïnteresseerde, kritische gebruiker van anticonceptiemiddelen.

 

U kunt dit boek bestellen via uw boekhandel of online via de webwinkel van de uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum. Distributeur in België: Standaard Uitgeverij Antwerpen

 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 10 juli 2019

home copyright disclaimer privacy