Nieuws

actueel medisch nieuws | elektronische nieuwsbrief SAN

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van anticonceptie met verwijzingen van verwerking van deze nieuwe feiten op deze website zullen op deze pagina worden vermeld. Wilt U snel op de hoogte gebracht worden van nieuwsfeiten vul dan onderstaand formulier in. U wordt dan middels een elektronische nieuwsbrief als eerste over deze ontwikkelingen ge´nformeerd!!

Nieuwsbrief nr.19 dd 3 juli 2020. Historische resolutie over anticonceptie aangenomen door de Raad van Europa - Anticonceptieatlas 2019 - 2de evaluatie Wet Afbreking Zwangerschap - NHG Standaard Anticonceptie Update 2020 - Certificatie website SAN door de Health On the Net Foundation opnieuw verlengd - Insertie-instructie Implanon aangepast
Archief: Nieuwsbrief nr.18 dd 25 juli 2018. Anticonceptieatlas samengesteld door het European Parliamentary Forum on Population & Development (EPF) met een overzicht van de beleidslijnen van overheden in 46 Europese staten betreffende toegang tot anticonceptiva, counseling en verzorgen van online informatie - Sex educatie in Europa en Centraal AziŰ: een gedetailleerd overzicht van onderwijs in relationele en seksuele vorming in 25 door de WHO als representatief aangegeven landen in Europa en Centraal AziŰ - Anticonceptie bij herhaalde abortus: pleidooi voor gratis verstrekking van langdurig werkende anticonceptiva - Certificatie website SAN door de Health On the Net Foundation opnieuw verlengd - Kyleena: even betrouwbaar als de Mirena, maar met minder hormonen en eenvoudiger in te brengen - Ballerine: effectieve hormoonvrije anticonceptie met intra-uteriene koperballetjes - Anticonceptie apps: hoe betrouwbaar zijn ze?
Nieuwsbrief nr.17 dd 7 juli 2016. De 4-seizoenen pil Seasonique nu ook in Nederland - Nieuwe pilpleister LISVY het laagst gedoseerde combinatiepreparaat - Implanon NXT: bijsluiter en SmPC aangepast wegens gewijzigde insertie-instructie - Certificatie website SAN door de Health On the Net Foundation verlengd - Caya: een niet-hormonaal anticonceptiemiddel, dat vrijwel iedere vrouw past - Flexi-T 300 D: een nieuw koperspiraal voor nullis - Multiload IUDs vervangen door identieke Multisafe IUDs
Nieuwsbrief nr.16 dd 9 januari 2015. Historische beslissing van de Europese Commissie over het zonder recept verkrijgbaar maken van de morningafter pil ellaOne« - Sint-janskruid verhoogt de kans op zwangerschap bij gebruik van de pil
Nieuwsbrief nr.15 dd 7 juni 2012. Stichting Anticonceptie Nederland staat voor onafhankelijk, transparant, deskundig en up to date!
Extra nieuwsbrief dd 21 november 2011. Stichting Anticonceptie Nederland in de Trouw Top 50 Goede Doelen Gezondheidszorg.
Nieuwsbrief nr.14 dd 18 januari 2011. Onderzoek daten, seks en anticonceptie - Website gecertificeerd - Zelf je anticonceptie betalen? De vierde druk van het boek "Anticonceptie op Maat" helpt je bij het maken van een methode die bij je past -  ANBI-status - Verdere toename aantal bezoekers aan de website 
Nieuwsbrief nr.13 dd 19 oktober 2010. In deze nieuwsbrief: - Onderzoek naar bijwerkingen generieke anticonceptiepillen - Langer leven met de pil - Implanon NXT: radiopaak; nieuwe inserter - Koperspiraal T-safe Cu 380A weer verkrijgbaar
Nieuwsbrief nr.12 dd oktober 2009. Onderwerpen: - Anticonceptie op maat derde geheel geactualiseerde druk - Qlaira: pil met natuurlijk oestrogeen - Yaz 24+4: de eerste doorslikpil - EllaOne: nieuwe morningafter pil - Sayana: nieuwe vorm van de prikpil - Adiana: nieuwe sterilisatiemethode
Nieuwsbrief nr.11 dd 26 maart 2009. Minder vrouwen slikken de pil: onze visie op de cijfers van het CBS. 
Nieuwsbrief nr.10 dd 23 maart 2006. In deze nieuwsbrief o.a. de volgende onderwerpen: De Norlevo nu als 1,5 mg tablet leverbaar. Aantal verkochte verpakkingen van de noodpil in 2005 sterk gestegen. Harmonet, Tri-Minulet en Stediril-d niet meer leverbaar. WHO-adviezen op de website ge-updated. Nieuwe cijfers over websitebezoek en vragenrubriek. 
Nieuwsbrief nr.9 dd 9 juni 2005. In deze nieuwsbrief de gevolgen van de opheffing van de receptplicht voor de morningafter pil en nieuwe adviezen van de WHO met betrekking tot het in huis hebben van een verpakking op voorraad. Bovendien: verlenging van de innameperiode van de morningafter pil tot 5 dagen en een mededeling over de mogelijk verhoogde kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap na gebruik van de morningafter pil.
Nieuwsbrief nr.8 dd. 9 december 2004. Norlevo vanaf nu zonder recept!!
Nieuwsbrief nr.7 dd. 5 juni 2004. Belangrijk nieuws over de verkrijgbaarheid van de morningafter pil!
Nieuwsbrief nr.6 dd. 14 april 2004. In deze brief wordt onder meer aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van anticonceptiemiddelen en aan de recente voorlichtingsactiviteiten van de SAN. Besproken worden de nieuwe anticonceptiefolder en anticonceptietest. Tevens de nu in Nederland verkrijgbare FemCap, het nieuwe koperspiraaltje Flexi-T + 380 en een nieuwe sterilisatiemethode: Essure. En: hoe staat het met de morningafter pil?
Nieuwsbrief nr.5 dd. 8 januari 2004. De maatregel om anticonceptiemiddelen per 1 januari uit het ziekenfonds te halen werkt contraproductief en is strijdig met het door de minister en staatssecretaris voorgenomen  beleid om het aantal ongewenste zwangerschappen een halt toe te roepen. De gevolgen op een rijtje. In deze nieuwsbrief ook een aankondiging van de prijsvergelijking van hormonale en intra-uteriene middelen, berekend naar dagprijs.
Extra editie nieuwsbrief dd. 1 september 2003. Nu gratis recept voor de morningafter pil online verkrijgbaar! 
Nieuwsbrief nr.4 dd. 27 augustus 2003. De SAN heeft een online filiaal van de Digitale Apotheek Nederland geopend. De pil uit het ziekenfonds? Een slecht idee. Ons standpunt over het zonder recept beschikbaar komen van de morningafter pil wordt door >95% van de instuurders van onze opiniepeiling gesteund. Schrijf nu in voor 'Anticonceptie: vernieuwend, verrassend, verruimend' op 17 en/of 18 oktober.
Nieuwsbrief nr.3 dd. 27 januari 2003. 2003 wordt HET jaar van de veranderingen in anticonceptie. Te verwachten zijn de introductie van de anticonceptiering, de pilpleister en de Femcap. Nieuwe cijfers over trends in anticonceptie en SOA-preventie zullen bekend worden alsook de laatste gegevens van de abortusregistratie. EN: wordt de morningafter pil ook in Nederland zonder recept verkrijgbaar??
Nieuwsbrief nr.2 dd. 23 september 2002. Hierin o.a. de recent gepubliceerde gegevens van de Stichting Farmaceutische Kengetallen over het dalend pilgebruik
Nieuwsbrief nr.1 dd. 22 juli 2002 met daarin nieuwe bevindingen over de relatie pil en borstkanker en de beschrijving van een nieuwe methode van natuurlijke geboorteregeling: de Standaard Dagen Methode.

 Actueel algemeen medisch nieuws is o.a. te vinden op de volgende websites:

Medisch Contact
MedNet

Kent U ook een interessante Nederlandstalige website met actueel medisch nieuws meldt dit dan aan de webmaster.

Aanmelding voor elektronische nieuwsbrief.

Als U ge´nformeerd wilt worden over de activiteiten van de SAN middels een elektronische nieuwsbrief vul dan hieronder uw naam en e-mail adres in. Uw gegevens zullen uitsluitend voor dit doel worden gebruikt. De gegevens worden onder geen enkele voorwaarde beschikbaar gesteld aan derden. Evenmin zal uw e-mail adres bekend worden aan anderen, die de nieuwsbrief ontvangen.

Achternaam: 
Voornaam, evt. voorletters:
E-mail:
Ik behoor tot de volgende doelgroep: 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 3 juli 2020

home copyright disclaimer privacy