Nieuwsbrief nr.2, 23 september 2002

Hierbij ontvangt U de tweede electronische nieuwsbrief van de Stichting Anticonceptie Nederland. 

Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen:

              De 30.000 bezoekers gepasseerd!
Daling van het aantal pilgebruiksters
Er is meer dan de pil......: boek - nascholingscursussen

 

De 30.000 bezoekers gepasseerd!

Vandaag overschreed het aantal bezoekers van de website de 30.000!! Dit betekent een verdubbeling van het aantal bezoekers in slechts 2 maanden tijds. Ruim 270 bezoekers weten nu dagelijks de weg naar de site te vinden.

Daling van het aantal pilgebruiksters

Het gebruik van de anticonceptiepil loopt sinds het begin van dit jaar terug, zo blijkt uit de meest recente onderzoekscijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK). Ten opzichte van de eerste helft van het vorig jaar is het pilgebruik met 2% gedaald. Vooral pillen van de derde generatie worden steeds minder verkocht. Volledige tekst en grafiek.

                                       

Er is meer dan de pil......: boek - nascholingscursussen

Bij uitgeverij Syntax media verscheen het boek 'Er is meer dan de pil....' In dit boek, geschreven door dr.R.J.C.M.Beerthuizen,  worden alternatieven voor de pil op een uitgebreide en duidelijke wijze beschreven. Voor de beroepsbeoefenaar is bovendien een handleiding opgenomen van de technieken die toegepast worden zowel bij de niet pilgebonden hormonale anticonceptiva als bij de intra-uteriene middelen.

Het boek zal als onderdeel van het cursusmateriaal verstrekt worden aan de deelnemers van de door de LHV en NVOG geaccrediteerde nascholingscursussen, die in november en december door de SAN worden georganiseerd.

Meer informatie over het boek en over de nascholingscursussen vindt U op de desbetreffende pagina's.

(terug naar nieuws)  

home