Nieuwsbrief nr.3, 27 januari 2003

Hierbij ontvangt U de derde elektronische nieuwsbrief van de Stichting Anticonceptie Nederland. 

Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen:

» 2003 wordt HET jaar van vernieuwingen in anticonceptie!!
» De morningafter pil in 2003 ook in Nederland zonder recept verkrijgbaar?
» Wetenschappelijk symposium met mediaforum op vrijdag 17 oktober 2003 en een informatieve dag met discussiefora, vragenuurtjes en informatiemarkt op zaterdag 18 oktober 2003.
» Aantal bezoekers aan de website blijft stijgen

 

 

2003 wordt HET jaar van vernieuwingen in anticonceptie!!

Nadat in 2002 voor het eerste in jaren het pilgebruik in Nederland terugliep en zowel het pilspiraaltje als het pilstaafje steeds vaker werden voorgeschreven is de verwachting dat deze dalende tendens in pilgebruik zich in 2003 zal gaan voortzetten met de komst van opnieuw een tweetal hormonale alternatieven voor de pil. In de loop van 2003 zullen zowel de anticonceptiering als de pilpleister op de Nederlandse markt beschikbaar komen. Beide alternatieven zijn combinatiepreparaten. De anticonceptiering hoeft maar eens in de drie weken vervangen te worden; de pilpleister moet eens per week worden geplakt. Zowel bij de anticonceptiering als de pilpleister is er na 3 weken -net als bij de gewone pil- een stopweek. Zodra de middelen beschikbaar zijn zullen wij U hierover via onze website informeren. Als niet hormonaal alternatief komt bovendien de Femcap beschikbaar. Dit is een siliconenkapje, dat op de baarmoedermond geplaatst wordt en in combinatie met een zaaddodend middel tot 24 uur bescherming geeft bij zwangerschap. De betrouwbaarheid is  vergelijkbaar met de betrouwbaarheid van het diafragma occlusivum.

De morningafter pil in 2003 ook in Nederland zonder recept verkrijgbaar?

In meerdere Europese landen zoals o.a. in Engeland, België en Frankrijk is de morningafter pil zonder recept verkrijgbaar. In Engeland is inmiddels uit onderzoek bekend dat dit geleid heeft tot een daling van tienerzwangerschappen en een daling van het aantal abortussen. 

Ook in de andere landen waar dit beleid nu bestaat lijkt hetzelfde effect op te treden. Dit wordt momenteel uitgezocht. Middels een enquête op onze website gaan we de mening die hierover in Nederland bestaat peilen. Ook U kunt uw mening laten horen.

Wetenschappelijk symposium met mediaforum op vrijdag 17 oktober 2003 en een informatieve dag met discussiefora, vragenuurtjes en informatiemarkt op zaterdag 18 oktober 2003.

Tijdens het door te Stichting Anticonceptie Nederland te organiseren evenement op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober 2003 in Congrescentrum de Reehorst te Ede zal op uitgebreide wijze aandacht geschonken worden aan alle genoemde nieuwe ontwikkelingen en zullen meerdere fora en discussies worden gehouden. Het voorlopig programma vindt U op onze website. Houdt de website in de gaten voor up-to-date informatie. Via de website kunt U zich ook nu al als belangstellende melden. U krijgt dan t.z.t.als een der eersten de gelegenheid om U definitief in te schrijven.   

Aantal bezoekers aan de website blijft stijgen

Het aantal bezoekers aan de website blijft stijgen!! In november 2002 werden voor het eerst in één maand tijd meer dan 10.000 bezoekers geteld en ook in januari werd dit aantal vandaag al bereikt. Sinds 1 april 2002 vonden ruim 70.000 bezoekers onze site. Voor de rekenaars onder U: er waren in die periode ruim 390.000 page views en meer dan 1 miljoen hits!

(terug naar nieuws)  

home