Wij 
onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation

Nieuwsbrief 18 januari 2011

Onderzoek daten, seks en anticonceptie | Website gecertificeerd | Zelf je anticonceptie betalen? De vierde druk van het boek "Anticonceptie op Maat" helpt je bij het kiezen van een methode die bij je past  | ANBI-status | Verdere toename aantal bezoekers aan de website | Contact voor de pers
Onderzoek daten, seks en anticonceptie
In het kader van World Contraception Day 2011 wordt een onderzoek gehouden onder jongeren in meer dan 25 landen. In Nederland wordt het onderzoek gehouden in samenwerking met de Stichting Anticonceptie Nederland en financieel mogelijk gemaakt door Bayer Healthcare. Doel van het onderzoek is om te weten te komen wat mannen en vrouwen in verschillende culturen belangrijk vinden als het gaat om daten en seks. Bovendien wordt onderzocht wat bekend is over veilig vrijen en anticonceptie en hoe dit in de praktijk wordt aangepakt.

Bekijk de videoboodschap met de aankondiging van het onderzoek door BNN presentatrice Nicolette Kluijver

Je kunt meedoen aan dit onderzoek door de internet vragenlijst in te vullen. Het onderzoek neemt ongeveer 8-10 minuten tijd in beslag. 

Lees meer over dit onderzoek >>>

^

Website gecertificeerd door de Health On the Net Foundation

Wij 
onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation

De website van de Stichting Anticonceptie Nederland is op 16 november 2010 gecertificeerd door de Health On the Net Foundation (HON).

HON werd opgericht ter aanmoediging van het verspreiden van kwalitatief hoogstaande informatie over gezondheid voor patiėnten, zorgprofessionals en het algemene publiek. Het certificaat wordt verleend als een informatieve website voldoet aan de criteria die door HON zijn opgesteld. Transparantie, objectieve en kwalitatief hoogstaande informatie zijn belangrijke criteria hierbij.

Meer informatie over de principes van de Health On the Net Foundation op de website. 

^

Zelf je anticonceptie betalen? De vierde druk van het boek "Anticonceptie op Maat" helpt je bij het kiezen van een methode die bij je past 
Behalve voor jongeren tot 21 jaar wordt per 1 januari 2010 anticonceptie niet meer vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Reden te meer om een bewuste keuze te maken en te kiezen voor een vorm van anticonceptie die bij je past. 

De vierde druk van Anticonceptie op maat is een compleet en wederom geactualiseerd handboek over anticonceptiemiddelen. Sinds de vorige druk uit 2009 zijn een aantal nieuwe produkten toegevoegd aan de anticonceptie supermarkt: de subcutaan toe te dienen prikpil Sayana®, de morning-after pil Ellaone®, het vernieuwde subdermale implantaat Implanon NXT®, de sterilisatiemethode Adiana® en het koperspiraaltje T-Safe®. Het boek geeft hoogwaardige en toegankelijke informatie voor diverse hulpverleners, zoals artsen, medisch specialisten en verpleegkundigen en biedt voor de praktijk aanzienlijk meer houvast dan bestaande gesimplificeerde richtlijnen. Ook is Anticonceptie op maat zonder meer aan te bevelen aan de geļnteresseerde, kritische gebruiker van anticonceptiemiddelen.

Lees meer >>>

^

Stichting Anticonceptie Nederland verwerft de ANBI-status
Door de belastingdienst is de Stichting Anticonceptie Nederland met terugwerkende kracht ingaande 1 januari 2010 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat over uw donaties en giften geen schenkingsrecht verschuldigd is en fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Online doneren is mogelijk via Hyves of Rabo sms

^

Verdere toename aantal bezoekers aan de website
In 2010 werd de website van de Stichting Anticonceptie Nederland 489.035 keer bezocht: gemiddeld 1340 keer per dag. Ruim 81% hiervan zijn unieke bezoekers. Dat betekent 1,22 bezoeken per bezoeker. Per bezoek werden gemiddeld 2,78 pagina's bekeken en waren er 6,47 hits. Van de bezoekers komt 74,8% uit Nederland en 6,5% uit Belgiė.
Sinds 2002 werden inmiddels 2.989.711 bezoekers geteld. We verwachten in juni onze 3 miljoenste bezoeker te verwelkomen!

^

Contact voor de pers
dr.R.J.C.M.Beerthuizen, directeur Stichting Anticonceptie Nederland. Tel: 06 1805 9484
 
Indien u de nieuwsbrief wilt ontvangen en u heeft zich daar nog niet voor aangemeld vul dan het formulier in op de nieuwspagina.
Wilt u geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen stuur dan een mailtje:  

^

home