Sterilisatie bij de man

(zie ook: algemene inleiding definitieve methoden) | patiŽntenfolder sterilisatie bij de man van de Nederlandse Vereniging voor Urologie

Bij de man vindt sterilisatie plaats door het dubbelzijdig onderbinden van de zaadleider. Deze ingreep vindt poliklinisch plaats onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep zijn een tiental ejaculaties nodig om de nog aanwezige zaadcellen in de afvoerwegen te doen verdwijnen. Nadien zal bij controle van het ejaculaat zelden nog een beweeglijke zaadcel worden gevonden.

Een hersteloperatie is mogelijk. De kans op een nieuwe zwangerschap is daarna kleiner dan na een hersteloperatie bij de vrouw en wel omstreeks 45%. Dit wordt mede veroorzaakt doordat na de sterilisatie antistoffen tegen de eigen zaadcellen kunnen worden gevormd. Soms ontstaat na de sterilisatie een ophoping van zaadcellen: een spermatocoele, die doorgaans vanzelf weer verdwijnt. Berichten, dat na sterilisatie vaker kanker aan de testikels zou vůůrkomen, konden tot op heden niet middels gedegen onderzoek worden bevestigd.

Kijk op independer.nl om na te gaan hoeveel je verzekeringsmaatschappij vergoedt bij een hersteloperatie.

Over de spontane herstelkans na sterilisatie van de man zijn geen betrouwbare gegevens voorhanden.

Zie ook: Algemene inleiding definitieve methoden

PatiŽntenfolder sterilisatie bij de man van de Nederlandse Vereniging voor Urologie

Overzicht betrouwbaarheid definitieve methoden

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2012

home copyright disclaimer privacy