Anticonceptie: vernieuwend, verrassend, verruimend

Verslag wetenschappelijk symposium op vrijdag 17 oktober 2003 (inleiding)

sessie 1 | sessie 2 | workshops | presentaties (pps) 

Samenvatting debatten op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober 2003

mediaforum | de morningafter pil zonder recept | allochtonen, anticonceptie en seksuele gezondheid 

 

Debat Allochtonen, anticonceptie en seksuele gezondheid: ligt hier een taak voor de overheid? zaterdag 18 oktober 2003

(N.B.: aan een inhoudelijk verslag wordt nog gewerkt) 

Thema: Vooral in de groep van de allochtone jongeren stijgt het aantal tienerzwangerschappen, abortussen en soaís onrustbarend. Wat kunnen we hier aan doen en wat is hierin de taak van de overheid.

 

Forum en discussieleider: Guilly Koster

 

Guilly Koster is programmamaker en tv-presentator. Hij werkt veel met jongeren en reist momenteel het land door met het programma Made in Holland van De cultuurfabriek. 

 

Forumleden: Evelien Tonkens, Cisca Joldersma, Sylvie Raap, Paulien van Haastrecht

 

Evelien Tonkens is lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in de fractie GroenLinks. Ze was onder meer werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker bij het Vrouwengezondheidscentrum Aletta Jacobs te Utrecht en projectleider sociaal beleid in internationaal vergelijkend sociaal perspectief bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn.  Naast haar functie als fractielid is zij ook aktief als voorzitter van de Stichting Tijdschrift voor Vrouwenstudies en lid van de Wetenschappelijke Begeleidingscommissie Sociaal Structuurplan Amsterdam.

 

Cisca Joldersma is lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in de CDA fractie. Ze is universitair hoofddocent beleids- en organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant en onder meer lid van het bestuur van de Sociaal Pedagogische Dienst Tilburg. Zij is tevens voorzitter van de Stichting Straatkrant Brabant.

 

Sylvie Raap richtte in Rotterdam de Stichting Steady op. Deze Stichting informeert tienermoeders over opleidingen, huisvesting en financiŽle zaken. Zelf tienermoeder ondervond ze hoe moeilijk het is om de weg naar officiŽle instanties te vinden. De Stichting Steady is onderdeel van de Vrouwenopvang Rotterdam.

 

Paulien van Haastrecht  is antropoloog/voorlichtingsdeskundige en coŲrdinator Programma Allochtonen van het Nationaal Instituut voor Gezondheidszorg en Ziektepreventie. Ze was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het lespakket Lang Leve de Liefde, dat momenteel op scholen wordt gebruikt ten behoeve van seksuele voorlichting en SOA-preventie.

 

 

 

 

home

copyright

disclaimer

privacy