Anticonceptie: vernieuwend, verrassend, verruimend

Verslag wetenschappelijk symposium op vrijdag 17 oktober 2003 (inleiding)

sessie 1 | sessie 2 | workshops | presentaties (pps) 

Samenvatting debatten op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober 2003

mediaforum | de morningafter pil zonder recept | allochtonen, anticonceptie en seksuele gezondheid 

 
Debat Morningafter pil zonder recept zaterdag 18 oktober 2003

Thema: De morningafter pil is inmiddels in ruim 22 landen zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek zoals in Frankrijk, BelgiŽ en Engeland. Het wordt tijd dat ook Nederland hierin de internationale ontwikkelingen volgt.

 

Forum en discussieleider: Rik van Lunsen

 

Rik van Lunsen is als arts-seksuoloog NVVS verbonden aan de afdeling Gynaecologie van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Hij is onder meer voorzitter van de Stichting Anticonceptie Nederland (SAN) en voorzitter van het bestuur van het Amsterdams Centrum voor Seksuele Gezondheid(ACSG)

 

Forumleden: Anne Verougstraete, Tineke Slagter-Roukema, Jessica Floor, Rob Beerthuizen

 

Anne Verougstraete is gynaecoloog en half-time werkzaam in de dienst Sjerp van de Vrije Universiteit Brussel (family planning en abortuscentrum). Ze is vice-voorzitter van de CCNAC: de Centrale CoŲrdinatie van Nederlandstalige Abortus Centra. Bovendien is ze verantwoordelijk voor de verloskamer in het ziekenhuis Ceasr de Paepe in het centrum van Brussel waar veel migranten komen. Ze is tevens bestuurslid van de European Society of Contraception.

 

Tineke Slagter-Roukema is huisarts te Zuidhorn. Ze is voorzitter van de Vereniging van Verloskundig aktieve huisartsen, oud-voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging en senator voor de Socialistische Partij in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. 

 

Jessica Floor is als arts verbonden aan het Amsterdams Centrum voor Seksuele Gezondheid  MRí70/Rutgershuis en als zodanig zeer betrokken bij de seksuele en abortushulpverlening.

 

Rob Beerthuizen is gynaecoloog, initiatiefnemer en directeur van de Stichting Anticonceptie Nederland. Hij is onder meer board member van The European Society of Contraception, lid van de editorial Board van het European Journal of Contraception & Reproductive Health Care en voorzitter van de contraception editorial Board van het Obgyn.net.

 

home

copyright

disclaimer

privacy